16/2 - Hur behandlar butikerna sin köttfärs?

Vi har under de senaste lektionerna jobbat med att få fram bakggrundsfakta. Vi har band annant ringt till matbutikerna ICA, Coop och Lidl, men även till två köttleverantörer Scan och Svenskt kött för att få reda på hur de behandlar sin köttfärs. Det här är frågorna vi har ställt:

·         Vad heter era köttleverantörer? Hur? När?

·         Hur förvarar ni ert kött? Temp osv?

·         Vad gör ni med kött som har utgått i datum?

·         Har ni koll på förpackningsdatumet?

·         Hur rekommenderar ni att man ska förvara köttfärsen när man köpt den av er?

·         Vad gör ni med brutna förpackningar?

·         Hanterar ni er köttfärs annorlunda under rötmånad? Hur?

Det har dock varit svårt att få svar från butikerna. Vi har fått några svar av ICA, men vi har hela tiden blivit vidare skickade till någon annan som sägs veta svaren på våra frågor. Vi väntar fortfarande på svar från flera butiker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0